Om Ember

Ember > Om Ember

Ember är ett ungt och alert bolag med säte i västsverige, på Embers kontor i den gamla vackra Rörstrandsfabriken i Lidköping sköts största delen av arbetet. Göteborgskontoret är främsta mötesplatsen med våra kunder och partners. Som man hör på namnet Ember (glöd) är vi som jobbar på Ember passionerade i vårt arbete.

Typ av drift, vad som gör Ember unikt

Ember tekniska fokus är av typen HA (High Availibity) vilket innebär att vårt mål är en helt avbrottsfri drift, för hela vår infrastruktur. Det är ett ständigt pågående arbete som består i att vara förutseende och vara beredd för olika eventualiteter som kan tänkas uppstå, och samtidigt vara snabb i åtgärder.

Enkelt att växa

Våra tjänster är utformade för våra kunder ska kunna växa, att idag gå från ett webbhotell till en egen VPS innefattar aspekter som man tidigare behövt tänka på som exempelvis säkerhetsuppdateringar, backup mm. Det är inte något du behöver tänka på när du växer hos oss, vi har redan löst det åt dig.

Fokus och vision

Att vara en driftsleverantör av affärskritiska komponenter är ett stort ansvar, våra kunder litar på vårt kunnande inom drift. Ember fokus är tydligt, vi ska ge kunden rätt verktyg som gör deras verksamhet bättre. Vi ska finnas vid kundens sida i expansiva perioder och kunna stötta tillväxten driftsmässigt.

Teknik stöttar befintliga processer

Vid konfigurering av en driftsmiljö är det först och främst företagets processer som driftslösningen ska anpassas efter och sedan agera som stöd till. Att hitta rätt uppsättning verktyg är unikt för varje kund.

Kunden, inte en i mängden

Vår vision är att bygga ett gott förtroende med våra kunder, hos Ember ska ingen kund känna sig som en i mängden. Vår vision inom driften är det ständiga målet att ha en infrastruktur som helt saknar driftsavbrott och som bygger på redundans mellan flera olika geografiska platser i Sverige. Ember ska ligga i framkant med tjänster som efterfrågas och våga utveckla/testa nya saker.

Infrastruktur och trygghet

  • Serverhallar utrustade med skalskydd och redundant internet, el (batteri samt diesel), kyla mm
  • Redundans mellan flera hallar, inte bara en enda
  • SLA ger er 24 timmar support, varje dag, året runt
  • Ni har en personlig tekniker hos Ember som känner till er miljö
  • Fysisk åtkomst till er hårdvara